‘Het grootste avonturenbos’

Op zoek naar een leuke suggestie of een vraag over Bosland? Dan kan je altijd bij de Bosland Gastheren en gidsen terecht. De Gastheren zijn ondernemers die na een aartsmoeilijke test deze titel hebben verdiend. Je vindt er onder andere praktische informatie zoals routekaarten, maar ook voor een doe-tip kan je bij hen binnenspringen. De gidsen zijn onze slimmeriken die je alles over de fauna en flora, streekproducten en Boslandarrangementen kunnen vertellen!

Bosland

Met heel veel trots maak ik deel uit van dit leuke project en mag ik mezelf ook gastvrouw van Bosland noemen. Meer info vind je hier.

Bosland is het grootste avonturenbos van Vlaanderen waar kinderen de baas zijn. Ouders mogen ook mee, maar alleen als ze braaf zijn.

Deze gigantische natuurkern – gelegen in de gemeenten Hechtel-Eksel, Pelt en de steden Lommel en Peer – ligt in het hart van Noord-Limburg en bestaat uit een 12-tal deelgebieden. Het Project Bosland is een samenwerking van vier gemeentebesturen, het Agentschap voor Natuur en Bos, het Regionaal Landschap Lage Kempen en Toerisme Limburg.

Bedoeling is om de mooie en kwalitatieve Boslandse natuur te behouden en verder te ontwikkelen, maar ook waar mogelijk open te stellen voor het grote publiek. Daarbij staat duurzame ontwikkeling voorop: Bosland creëert dynamiek vanuit het groen!
Het kindvriendelijkste bos in woord en daad Bosland wil kinderen bereiken en doet dat door hen persoonlijk te benaderen. Daarom spreekt men in Bosland niet over ‘uitstapjes met de kids’. Nee, in Bosland gaan kinderen op Expeditie en vertrekken ze op pad met een Bengelkaart die haast onleesbaar is voor volwassenen. Tijdens het schatzoeken rusten ze uit in een speciale Boslandhangmat!

Want voor de allerkleinsten werden heel wat belevingsvolle producten ontwikkeld: spannende schatzoektochten en geocaches, avontuurlijke speelplekken, … om er enkele te noemen. Daarnaast is er een enorm aanbod van kwalitatieve routes voor wandelaars, fietsers, mountainbikers en ruiters.

Hangmat uitlenen

In Bosland zijn er ontelbare mooie plekjes waar je even tot rust kan komen na een drukke dag. Eens languit luisteren naar het ruisen van de wind door de bomen of genieten van deugddoende zonnestralen?
Dat kan vanaf nu overal in Bosland in een hangmat!

Hoe werkt het?
Tussen 15 maart en 15 oktober kunnen geïnteresseerden terecht bij een twintigtal uitleenpunten – waaronder een groot aantal Bosland Gastheren – voor het uitlenen van een gratis hangmat. De huur is volledig gratis: je betaalt enkel een waarborg.

Geïnteresseerden nemen best op voorhand even telefonisch contact op: om zeker te zijn dat de hangmatten die dag nog beschikbaar zijn. Het uitlenen is telkens voor een halve of een ganse dag. Je leent een hangmat uit, neemt ze mee op wandeling in Bosland, en hangt ze op een mooie plek langs de wandelroute of op de picknickweide.
Waar kan je terecht voor het uitlenen van een Bosland hangmat? Klik hier voor meer info.