‘Een evoluerend kunstwerk over de mix van het leven’

Op Labiomista ben ik geen gewone gids maar een kruisbestuiver! Het woord alleen al, zo zalig! Ik mag de groepen die op bezoek komen inspireren en samen gaan we op ontdekking. Geen klassieke rondleiding maar een beleving, een onderdompeling in de wereld van Koen Vanmechelen.
Helemaal mijn ding, love it!

Graag een privé rondleiding met je familie, bedrijf, vereniging,…op een door jou gekozen tijdsstip en dag? Dan kan, vraag mij zeker naar de mogelijkheden!

Labiomista

Op de fundamenten van het mijnverleden en de oude dierentuin van Zwartberg (Genk) evolueert een project dat je meeneemt in de unieke visie van kunstenaar Koen Vanmechelen en zijn levenswerk op vlak van identiteit, fertiliteit & bioculturele diversiteit. Een tuin van orde en chaos, een arena van cultuur en natuur. Vanmechelen’s wonderlab.

Terwijl je in een 24 hectare park de weg vindt door een openluchtexpositie met tal van zijn (levende) kunstwerken en installaties worden universele maatschappelijke onderwerpen als diversiteit en mensenrechten tastbaar en bespreekbaar dankzij de taal van de kunst.
In deze unieke samenwerking tussen kunstenaar Koen Vanmechelen en Stad Genk krijgt een gedeelde visie over het potentieel van identiteit & diversiteit op verschillende manieren vorm. LABIOMISTA is een permanent en evoluerend kunstwerk dat je uitnodigt, uitdaagt en inspireert. Het is een broedplek voor tal van nieuwe ideeën, creaties, projecten en samenwerkingen. En het vormt een ontmoetingsplek voor alle soorten op deze wereld.

LABIOMISTA schept ook nieuw leven. Het inspireert en bevrucht meteen ook de omgeving met energie en initiatief op tal van culturele, sociale & economische domeinen. Zo ontstaat een diepgaande en unieke kruisbestuiving tussen kunstenaar en stad, mens en maatschappij.

Vaste rondleiding met kruisbestuiver (elke zondag)

Bezoek het park met een kruisbestuiver

Rondleidingen voor individuele bezoekers
Stap samen met een gids mee in de visie van Koen Vanmechelen.

In het park wandel je langs kunstwerken, installaties en de dieren die een essentiële rol spelen in het werk van de kunstenaar. De tocht leidt onder meer naar de gerenoveerde directeursvilla, de open galerie onder de studio van Koen Vanmechelen, de dierenweides en het parkpaviljoen.

Elke zondag start een rondleiding om 14 uur, 14u30 én om 15 uur.

Kostprijs: € 5 p.p. bovenop je toegangsticket.

Reserveren is aangeraden.

Startlocatie

Marcel Habetslaan 60 – 3600 Genk

Prijs

€ 5 p.p. bovenop je toegangsticket.
(Labiomista tarieven)

Duur

2 uur